[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Welkom beste collega en patiënten” google_fonts=”font_family:ABeeZee%3Aregular%2Citalic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]Op Meditas CareNet kan een zorgverstrekker, leerkracht, voogd, plus-ouders toegang krijgen van patienten via de persoonlijke identificatiecode van de cliënt. Door het aan u verschaffen van de unieke toegangscode geeft de patiënt ons de toestemming om het volledig dossier en persoonsgegevens met u te delen. Hiermee willen wij de veiligheid van de client en hun gegevens bewaken. U kan eveneens permanent toegevoegds worden aan een dossier om gezamenlijk aan opvolging te doen.[/vc_column_text][vc_toggle title=”Lees meer over Meditas CareNet”]Wij houden als zorgverstrekkers van onze patiënten heel wat gegevens bij. Deze kunnen gedeeld worden met derden op permanente of eenmalige basis. Ook onze partners gebruiken deze info en vullen deze info aan.

  • Uw basisgegevens: naam, geboortedatum, moedertaal, …
  • De contactgegevens van een contactpersoon in noodgevallen
  • Informatie over de financiële toestand (bv. hierdoor kan derdebetalerstarief ook toegepast worden.)
  • Een overzicht van de therapeutische voorgeschiedenis (antecedenten genoemd, goedkeuringen, therapieverloop)
  • Een overzicht van actuele problemen
  • Uw persoonlijke aandachtspunten
  • Verslagen

Dat heet een “Sumehr” of “Summarized Electronic Health Record”. Die kan u inkijken en delen via Meditas CareNet met andere.

Waarom delen in Meditas CareNet?

Alleen zorgverstrekkers kunnen deze samenvatting maken en met elkaar delen. Gaat u naar een andere zorgverstrekker dan uw vaste verstrekker in de praktijk of andere vaste arts, dan krijgt die via de samenvatting meteen een goed beeld van uw therapieverloop. Ook bij uw bezoek aan een specialist voor uw voorschrift kan dat belangrijk zijn. Of tijdens een MDO op school.

Welke dossiers in Meditas CareNet?

In principe kan iedere zorgverstrekker een samengevat dossier of sumehr aanmaken. In de praktijk zijn het vooral logopedisten en psychologen die sumehrs aanmaken, omdat vooral zij een volledig beeld hebben van uw therapie. Maar het kan dus dat er meer dan één sumehr over u bestaat.

Voorwaarde is wel:

  1. U moet toestemming geven door het vrijgeven van uw persoonlijke identificatie code om uw patiëntgegevens te delen. (als praktijk geven wij geen toestemming aan derden hiervoor. Tenzij u hier schriftelijk naar vraagt.)
  2. Uw zorgverstrekker moet uw dossier zorgvuldig bijhouden in zijn eigen administratie en dat moet compatibel zijn met Meditas CareNet.

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Maak een afspraak voor uw cliënt” google_fonts=”font_family:ABeeZee%3Aregular%2Citalic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

Laden...
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Bekijk een dossier” google_fonts=”font_family:ABeeZee%3Aregular%2Citalic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”] [vc_column_text]

[clust_client_portal id=”282507″ signature=”5f4e62b901ff2″ height=”1200″ url=”https://www.mijn.meditas.be/carenet/” with_header=”0″ with_logo=”0″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]